Opleiding persoonsbeveiliger

Heb je altijd al een opleiding persoonsbeveiliger willen doen? Dan is dit je kans! De opleiding tot persoonsbeveiliger bereidt je voor op het examen van het SVPB, waarmee je het certificaat: ‘Persoonsbeveiliging’ kunt halen. Voor meer informatie over de 7-daagse persoonsbeveiliging opleiding klik je HIER. Wat kun je met de opleiding persoonsbeveiliger? Met dit certificaat kun je “persoonsbeveiliger” op je beveiligingspas laten bijschrijven en in Nederland zonder uniform (persoons)beveiligingswerkzaamheden uitvoeren.

Kun je makkelijk werk vinden in de persoonsbeveiliging?

In de beveiliging sector zijn er veel bedrijven actief in de reguliere beveiliging. Zij voeren normale werkzaamheden uit zoals: objectbeveiliging, mobiele surveillance, horeca beveiliging en evenementen beveiliging. Deze bedrijven worden weleens benaderd voor een korte persoonsbeveiligingsopdracht. Deze opdrachten variëren van een paar uur tot een week.

De langdurige opdrachten worden meestal vervuld door specialistische beveiligingsbedrijven. Deze bedrijven hebben vaak alleen oud politie- en defensie personeel in dienst. Het is dan ook moeilijk om hier bij te komen zonder bovengenoemde ervaring.

Waarom zou ik de opleiding persoonsbeveiliger moeten volgen?

Als beveiligingsprofessional is altijd goed om van meerdere markten thuis te zijn. Als dit de industrie is waar je in wil werken voor de aankomende 30-40 jaar, kan je maar beter zoveel mogelijk trainingen volgen en uitdagingen aangaan. Werkgevers kijken naar de opties die ze hebben als ze met jou in zee gaan. Hoe meer certificaten en bevoegdheden je hebt, hoe makkelijker zij opdrachten kunnen aannemen en hoe serieuzer jij als beveiliger wordt genomen.

Wel is het belangrijk dat je iets ouder bent als je opleiding doet, zeker omdat mensen onder de 30 over het algemeen bijna nooit worden ingezet als persoonsbeveiliger.

Wat zijn goede vervolgopleidingen?

Je kunt bij Global Security Training een aantal goede vervolgopleidingen volgen na de opleiding persoonsbeveiliger, waaronder:

Voor meer informatie over de opleiding persoonsbeveiliger kun je hier contact met ons opnemen.

Scroll omhoog