FAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder vind u een selectie aan veelgestelde vragen. Mocht u uw vraag hier niet tussen zien staan dan kan u ons een bericht sturen via de contactpagina.

Als dienstverlater mag u in veel gevallen opleidingen volgen om na uw diensttijd aan het werk te kunnen in de “burgermaatschappij“. Wij raden aan contact op te nemen met de P&O adviseur van jouw onderdeel om te vragen of uw geplande opleidingen geheel of gedeeltelijk vergoed worden.

Global Security Training biedt verschillende trainingen aan voor personen die hun vaardigheden willen uitbreiden waaronder high risk opleidingen en vuurwapentrainingen. Alle opleidingen die wij aanbieden kunnen ook gevolgd worden door mensen zonder achtergrond als militair of politieagent. Wel vragen wij per opleiding aan de cursist wat de intentie is van het volgen van de opleiding om op deze manier de cursist wel duidelijk te maken of het zin heeft de cursus te volgen. Ook zullen wij bij sommige opleidingen een leeftijdsgrens hanteren en vragen sommige opleiders een psychische/ fysieke keuring en een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Op alle opleiding- of trainingpagina’s is een vakje met een knop Inschrijven te vinden. Door deze aan te klikken kunt u meer informatie opvragen over de opleiding of training waaronder de data, maar ook uzelf inschrijven door dit aan te geven in het bericht.  U kunt in het onderwerp aangeven over welke soort opleiding of training u graag meer informatie zou willen ontvangen, dit is algemeen gehouden om makkelijker aan te geven of je eventueel opleidingen zou willen combineren.

Er is in Nederland geen regelgeving voor het volgen van buitenlandse vuurwapen trainingen, maar als professioneel bedrijf wil Global Security Training de standaard hoog houden en kan dus niet iedereen zomaar een vuurwapen training volgen. De minimumleeftijd voor vuurwapen training is 18 jaar. Verder vragen wij een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) van de cursist en een brief van de huisarts waarin verklaard wordt dat de cursist zowel psychisch- als fysiek in staat is om de opleiding te volgen.

Global Security Training biedt een diversiteit aan schiet training in het buitenland aan. Deze kunnen aangepast worden naar de wens van de cursist bij genoeg animo. Zo kunnen verschillende wapens, maar ook tactieken gecombineerd worden. Vraag gerust naar de opties, er is veel mogelijk.

Global Security Training geeft buiten beveiligingsopleidingen ook:

  • Recherche opleidingen (ook observatietrainingen);
  • Rijopleidingen (ook aangepaste);
  • High Risk opleidingen;
  • Medische trainingen;
  • Vuurwapen trainingen;
  • Bedrijfstrainingen (hoog-risico en aangepaste trainingen);
  • Leveren van advies, documenten en diensten (maken van CV’s) om personen aan het werk te krijgen in de beveiliging- en recherchebranche.

Deze trainingen worden aangeboden voor professionals die naast reguliere beveiliging ook nog andere diensten aanbieden. Als er een opleiding of training niet tussen staat waar u meer informatie over zou willen ontvangen, horen wij het ook graag.

Global Security Training kan uw CV en motivatiebrief maken of aanpassen om uw kans op de arbeidsmarkt te vergroten. Kijk voor meer informatie op de CV maken pagina.

Helaas kan Global Security Training u geen baan geven, maar we willen u wel helpen met het vinden van een baan. Ook willen we u voorzien van zoveel mogelijk handige tips om effectiever te solliciteren. Ga naar de CV maken pagina of vraag meer informatie aan over dit onderwerp.

Het kan zijn, dat u zich als bedrijf of particulier vestigt in het buitenland en specifiek op deze locatie een specialistische opleiding of training wilt volgen. Dit is uiteraard mogelijk en kan worden aangepast naar uw specifieke wensen. Kijk voor de mogelijkheden op de pagina Customized training en volg een aangepaste opleiding of training in het buitenland.

Opleidingen en trainingen kunnen gecombineerd worden tegen kortingen, het is dus voordeliger om meerdere opleidingen en trainingen tegelijkertijd af te nemen.

Scroll omhoog