FAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder vind u een selectie aan veelgestelde vragen. Mocht u uw vraag hier niet tussen zien staan dan kan u ons een bericht sturen via de contactpagina.

Krijg ik als dienstverlater mijn opleidingen vergoed?

Als dienstverlater mag u in veel gevallen opleidingen volgen om na uw diensttijd aan het werk te kunnen in de “burgermaatschappij“. Wij raden aan contact op te nemen met de P&O adviseur van jouw onderdeel om te vragen of uw geplande opleidingen geheel of gedeeltelijk vergoed worden.

Ik ben geen militair of politieagent geweest, kan ik wel alle opleidingen volgen?

Global Security Training biedt verschillende trainingen aan voor personen die hun vaardigheden willen uitbreiden waaronder high risk opleidingen en vuurwapentrainingen. Alle opleidingen die wij aanbieden kunnen ook gevolgd worden door mensen zonder achtergrond als militair of politieagent. Wel vragen wij per opleiding aan de cursist wat de intentie is van het volgen van de opleiding om op deze manier de cursist wel duidelijk te maken of het zin heeft de cursus te volgen. Ook zullen wij bij sommige opleidingen een leeftijdsgrens hanteren en vragen sommige opleiders een psychische/ fysieke keuring en een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Hoe schrijf ik mezelf in voor een opleiding of training?
Op alle opleiding- of trainingpagina’s is een vakje met een knop Inschrijven te vinden. Door deze aan te klikken kunt u meer informatie opvragen over de opleiding of training waaronder de data, maar ook uzelf inschrijven door dit aan te geven in het bericht.  U kunt in het onderwerp aangeven over welke soort opleiding of training u graag meer informatie zou willen ontvangen, dit is algemeen gehouden om makkelijker aan te geven of je eventueel opleidingen zou willen combineren.
Welke leeftijd moet ik hebben voor de vuurwapen training?
Er is in Nederland geen regelgeving voor het volgen van buitenlandse vuurwapen trainingen, maar als professioneel bedrijf wil Global Security Training de standaard hoog houden en kan dus niet iedereen zomaar een vuurwapen training volgen. De minimumleeftijd voor vuurwapen training is 18 jaar. Verder vragen wij een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) van de cursist en een brief van de huisarts waarin verklaard wordt dat de cursist zowel psychisch- als fysiek in staat is om de opleiding te volgen.
Geeft Global Security Training ook aangepaste schiet training in het buitenland?
Global Security Training biedt een diversiteit aan schiet training in het buitenland aan. Deze kunnen aangepast worden naar de wens van de cursist bij genoeg animo. Zo kunnen verschillende wapens, maar ook tactieken gecombineerd worden. Vraag gerust naar de opties, er is veel mogelijk.
Geeft Global Security Training alleen beveiligingsopleidingen?
Global Security Training geeft buiten beveiligingsopleidingen ook:

 • Recherche opleidingen (ook observatietrainingen);
 • Rijopleidingen (ook aangepaste);
 • High Risk opleidingen;
 • Medische trainingen;
 • Vuurwapen trainingen;
 • Bedrijfstrainingen (hoog-risico en aangepaste trainingen);
 • Leveren van advies, documenten en diensten (maken van CV’s) om personen aan het werk te krijgen in de beveiliging- en recherchebranche.

Deze trainingen worden aangeboden voor professionals die naast reguliere beveiliging ook nog andere diensten aanbieden. Als er een opleiding of training niet tussen staat waar u meer informatie over zou willen ontvangen, horen wij het ook graag.

Kan Global Security Training mijn CV en motivatiebrief maken?

Global Security Training kan uw CV en motivatiebrief maken of aanpassen om uw kans op de arbeidsmarkt te vergroten. Kijk voor meer informatie op de CV maken pagina.

Kan Global Security Training mij helpen met het vinden van een baan?

Helaas kan Global Security Training u geen baan geven, maar we willen u wel helpen met het vinden van een baan. Ook willen we u voorzien van zoveel mogelijk handige tips om effectiever te solliciteren. Ga naar de CV maken pagina of vraag meer informatie aan over dit onderwerp.

Geeft Global Security Training ook training in het buitenland (op locatie)?

Het kan zijn, dat u zich als bedrijf of particulier vestigt in het buitenland en specifiek op deze locatie een specialistische opleiding of training wilt volgen. Dit is uiteraard mogelijk en kan worden aangepast naar uw specifieke wensen. Kijk voor de mogelijkheden op de pagina Customized training en volg een aangepaste opleiding of training in het buitenland.

Kun je opleidingen en trainingen combineren voor extra korting?
Opleidingen en trainingen kunnen gecombineerd worden tegen kortingen, het is dus voordeliger om meerdere opleidingen en trainingen tegelijkertijd af te nemen.
Kan Global Security Training ook bedrijfstrainingen geven?

Bedrijfstrainingen en opleidingen kunnen verzorgd worden door Global security Training. De bedrijfstrainingen en opleidingen kunnen aangepast worden naar uw wensen en gegeven worden op elke locatie ter wereld. Vraag naar de opties op de contactpagina.

Wat zijn de voordelen van boeken bij Global Security Training?
 • De beste nationale- en internationale recherche- en beveiliging opleidingen op 1 platform;
 • Beste prijs kwaliteit verhouding;
 • 10% korting op het hele assortiment van Special Gear
 • Begeleiding na je opleiding of training met zoeken naar een passende baan via Global security Training;
 • Nederlands sprekende (internationale) beveiliging ervaringsdeskundigen ter beschikking voor al je vragen
Geeft Global Security Training zelf de trainingen en opleidingen?
Global Security Training fungeert als opleidingsplatform en adviseert cursisten over de beste trainingen en opleidingen in de beveiligingsindustrie. Deze kunnen voor een goede prijs worden aangeboden door de grote afnames en goede contacten met alle Nederlandse en Internationale opleiders. Global Security Training heeft in eerste instantie alleen een adviserende en assisterende rol m.b.t. de aangeboden trainingen en opleidingen, maar kan ook zelf speciaal samengestelde trainingen geven aan groepen, bedrijven- en of instellingen.
Kan Global Security Training ook aangepaste trainingen verzorgen?

Global Security Training kan elke opleiding of training aanpassen op uw situatie. Doormiddel van een persoonlijk gesprek vooraf en onze flexibele houding richting onze klanten zijn wij in staat om snel te bepalen wat wel en niet belangrijk is voor u of uw organisatie. Ga naar de pagina Customized training voor meer informatie.

Moet ik zorgen voor mijn eigen tactische uitrusting?

Voor de high risk opleidingen en vuurwapen trainingen is het aan te raden om je eigen tactische uitrusting (ook wel tac
tical gear genoemd) mee te nemen vanuit hygiënisch oogpunt.

Ook zul je veel van deze tactical gear later nodig hebben tijdens je maritieme beveiliging of persoonsbeveiliging operaties, dus is het geen weggegooide investering.

De tactische uitrusting die het meest gebruikt wordt tijdens high risk opleidingen of vuurwapentrainingen zijn:

 • Tactische broek
 • Tactisch shirt met lange mouwen
 • Tactische riem (stevig voor holster)
 • Tactische handschoenen
 • Ballistische (zonne) bril
 • Regen jas
 • Knie en elleboog beschermers
 • Zaklamp
 • Multi-tool (voor wapen onderhoud)

Bovenstaande uitrukogelvrij vest kopensting is niet allemaal nodig, maar wordt wel aangeraden. Je kunt deze tactische uitrusting bestellen bij Special Gear tegen korting (vraag de kortingscode) als je bij Global Security Training een opleiding of training geboekt hebt.

Voor kogelvrije vesten, helmen en andere kogelvrije- of steekwerende producten kun je bij kogelvrijvestkopen.nl terecht met een speciale kortingscode.