CCV-D1 Rijopleiding

Het CCV-D1 certificaat staat voor veilig, vlot en comfortabel rijden met oog voor veiligheidsrisico’s. Onder tijdsdruk, in druk verkeer en via de juiste weg en met oog voor discretie, service en detail. Een directiechauffeur is vakinhoudelijk competent en moet daarnaast beschikken over een uitstekende rijvaardigheid en uitstekend inzicht.

Wereldwijd zijn er geen landen met betere specialistische rijopleidingen dan Nederland. Zelfs in de UK en Duitsland hebben ze geen hoogwaardig geaccrediteerde rijopleidingen voor directie- en beveiliging chauffeurs. Er zijn 4 opleidingen beschikbaar in Nederland waaronder de CCV-D1, CCV-D2 en de specialistische rijopleidingen D3 en D4.

Onderdelen van de CCV-D1 rijopleiding

Tijdens de praktijk gerichte CCV-D1 opleiding wordt er zowel op de openbare weg als op een besloten oefencircuit getraind. Gedurende de 5-daagse opleiding wordt er uitgebreid aandacht besteed aan; de rijvaardigheid, voertuigbeheersing, topografische kennis en het reglement verkeersregels en verkeerstekens. De CCV-D1 opleiding bestaat uit een theorie en praktijk gedeelte die beide met een voldoende afgesloten moeten worden en allebei worden getoetst door het CCV (onderdeel van het CBR). Alvorens de opleiding aanvangt zal er een rijvaardigheidsanalyse & intake worden gehouden om vast te stellen of het aanvangsniveau goed genoeg is om te kunnen slagen voor de opleiding; deze moet positief worden afgesloten.

Wij raden de cursist altijd aan om zichzelf aantrekkelijker te maken voor werkgevers vanwege het grote aanbod van beveiligers en directie chauffeurs. Het behalen van een CCV-D2 en EHBO opleiding zijn goede aanvullingen op het CV van de cursist welke hem/ haar aantrekkelijker maken voor werkgevers. Deze opleidingen kunnen als combinatie training geboekt worden tegen korting en dient aangegeven te worden tijdens het inschrijven.

Maximaal 2 per auto.

5 dagen (inclusief het theorie- en praktijkexamen bij de CCV).

Doelstelling van CCV-D1

  • Veilig, vlot en comfortabel rijden
  • Voertuigbeheersing, verkeersinzicht en het waarnemings- en anticipatievermogen op een ruim voldoende niveau tonen
  • De juiste routes vinden, al dan niet met gebruikmaking van navigatieapparatuur
  • Zijn/haar werkzaamheden discreet en professioneel uitvoeren met een juiste attitude
  • Tijdens zijn/haar werkzaamheden de basisbeveiligingsmaatregelen toepassen
  • De CCV-D1 theorie toepassen tijdens het rijden

Aanvangsniveau

Een met positief resultaat afgesloten rijvaardigheidsanalyse & intake (RAI).

Rapportage

Schriftelijk en in uitgebreide vorm.

Locaties

Deze opleiding wordt verzorgd op de openbare weg, een beperkt gedeelte van de opleiding vindt plaats op een afgesloten oefenlocatie. De examenlocatie neemt plaats in Leusden.

De opleiding wordt verzorgd door PDS-Rijopleidingen en is bedoeld voor personen die werkzaam zijn of werkzaamheden gaan verrichten in de functie van directiechauffeur, persoonsbeveiliger of particulier onderzoeker.

De examens (theorie en praktijk) worden door de CCV afgenomen.

Bij een voldoende resultaat voor beide examens wordt door de CCV het CCV-D1 Certificaat Directiechauffeur afgegeven.

Scroll omhoog