Over ons

Global Security Training is in 2015 opgericht door Jethro Pijlman om Nederlandse bedrijven te kunnen voorzien van hoogwaardige trainingen op het gebied van veiligheid. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zeer ervaren docenten, beproefde leermethodes en eerlijk/realistisch advies. De trainingen op het gebied van o.a. security awareness, reisveiligheid, beveiliging en recherche worden zowel in binnen- en buitenland gegeven.

Naast het geven van trainingen, advies en ondersteuning is Global Security Training opgericht als antwoord op de vele vragen die al jaren aan Jethro werden gesteld over het werken in de particuliere beveiligingssector, met name over werkzaamheden en opleidingen in het buitenland.

In de jaren daarvoor heeft Jethro met eigen ogen gezien, vaak tijdens sollicitatiegesprekken, hoe er door bedrijven aan gemotiveerde werkzoekenden opleidingen verkocht werden waar ze uiteindelijk helemaal niks mee konden. Deze mensen waren binnen mum van tijd tussen de 5.000 en 10.000 euro lichter en hadden nog steeds geen enkel zicht op werk. Een verandering was noodzakelijk en eerlijk/realistisch advies was hierin het belangrijkst.

Door samenwerkingen aan te gaan met de beste (internationale) opleiders, instructeurs, recherchebureaus en beveiligingsbedrijven heeft Global Security Training al vele cursisten kunnen helpen aan de juiste certificaten en in sommige gevallen, kunnen koppelen aan werkgevers.

Door (vrijblijvend) eerlijk/realistisch advies te geven hebben we ook veel mensen geld kunnen besparen. Ook al verdienen we zelf dan ook geen geld en is het vaak niet wat de mensen willen horen is dit wel waar we het zelf uiteindelijk voor doen.

Jethro Pijlman heeft na een carrière bij Defensie een internationaal opererend (maritiem) beveiligingsbedrijf opgericht en 9 jaar lang voor o.a. rederijen, offshore en yacht management companies hun bemanningen en assets onder de meest complexe omstandigheden veilig gehouden tegen piratenaanvallen in zowel Oost-Afrika, West-Afrika, het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië.

Daarna is Jethro wereldwijd als security consultant en investigator werkzaam geweest voor o.a. beursgenoteerde bedrijven, internationale beroemdheden, zeer vermogende families, diplomaten en TV programma’s. Mede door deze uitdagende werkzaamheden in 50+ landen heeft Jethro vaak moeten terugvallen op een groot netwerk en zijn uitgebreide kennis en vaardigheden. Deze kennis en vaardigheden deelt hij graag met anderen, zodat men niet weer opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. Security- en situational awareness creëren bij mensen is voor Jethro een grote passie en voelt bijna als een roeping. Voorbereiding is daarbij essentieel. Geluk kun je in zekere mate afdwingen door goed voorbereid op pad te gaan, vandaar ook ons motto:

Luck favors the prepared!

Scroll omhoog