Particulier onderzoekers (ook wel privédetective of particulier rechercheur genoemd) zijn meestal oud defensie/politie mensen die de particulier onderzoeker opleiding hebben gevolgd. Deze particulier onderzoekers worden steeds belangrijker omdat veel bedrijven misstanden binnen hun onderneming onderzoeken voordat zij de beslissing nemen om met deze misstanden naar buiten te treden.

Reden hiervoor zijn o.a. negatieve publiciteit en het feit dat de overheid in de meeste gevallen niet kan assisteren of niet genoeg mensen heeft om deze zaken op te lossen. Ook steeds meer particulieren huren privédetectives in om informatie te vergaren en te analyseren voor zaken zoals: vermissingen, kinderontvoeringen, overspel of stalking.

Alvorens je als particulier rechercheur, observant of privé detective mag werken dien je in het bezit te zijn van een geel legitimatiebewijs, afgegeven door het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Om in het bezit te komen van een dergelijk legitimatiebewijs moet men slagen voor het examen van de Stichting Vak examens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB).

De Particulier Onderzoeker Opleiding in E-learning:

Global Security Training heeft een e-learning ontwikkeld die je voorbereid op de vak examens van het SVPB. Er kunnen in het e-learning systeem ook proefexamens worden gedaan. De opleiding duurt in totaal ongeveer 3 maanden en heeft 118 lessen.

Waarom voor ons kiezen?

De docenten die de particulier onderzoeker opleiding verzorgen zijn afkomstig uit de praktijk en ervaren docenten in dit vakgebied. Bij positief resultaat kun je deelnemen aan de Observatie Opleiding en heb je de mogelijkheid, als je positief opvalt bij de docenten en er genoeg werkzaamheden zijn, de totale investering terug te verdienen bij de recherchebureaus die verbonden zijn aan Global Security Training. Dit is geen “baangarantie” maar een manier voor Global Security Training om iets terug te doen voor onze cursisten.

Let op: het aanvragen en betalen van de examens dient u zelf te doen bij het SVPB