Deze 5-daagse zeer intensieve covert close protection training is ontworpen om cursisten voor te bereiden om onopvallend hun beveiligingswerkzaamheden uit te voeren. VIP’s vragen steeds vaker om onopvallende beveiliging vanwege een stukje privacy, maar ook omdat het in zijn geheel minder opvalt als de VIP beweegt.

In Europa waar veelal onbewapend wordt beveiligd is deze manier van werken ideaal. Omdat de close protection officer in Europa vaak geen bewapening heeft wordt er verlangd dat er preventief in plaats van reactief wordt gehandeld, daarom zijn een goede voorbereiding en actuele intelligence van groot belang tijdens het onopvallend werken.

De training bestaat uit theoretische lessen, interactieve oefeningen en realistische ‘field excersises’ om de cursist een goed beeld te geven hoe covert protection officers hun werk wereldwijd moeten uitvoeren. De Covert CP Training zal in zijn geheel gegeven worden in het oefendorp en in een lokale stad. Er zullen geen wapens gebruikt worden tijdens deze training.

Voorbereiding voor de Covert Close Protection Training

Voorafgaand op de Covert CP Training is het noodzakelijk om een Close Protection Opleiding te volgen of ervaring te hebben in Persoonsbeveiliging.

Deze opleidingen kunnen ook als combinatie training geboekt worden tegen korting en dient aangegeven te worden tijdens het inschrijven.