Het hoofddoel van de Maritime Security Operative Opleiding is de cursist in een zeer intensief programma van 10 dagen, te voorzien van alle benodigde praktische- en theoretische kennis en vaardigheden om te kunnen werken als Maritime Security Officer.

Na het afronden van deze maritieme beveiliging opleiding kun je aan het werk bij een van de 100+ Private Maritime Security Companies wereldwijd. Deze Private Maritime Security Companies zijn veelal werkzaam in de Indische Oceaan, Golf van Aden, Straat van Malakka en de West Afrikaanse wateren. De branches waar zij hun diensten aanbieden zijn onder andere: Superjacht Beveiliging, Koopvaardijschepen beveiliging, Offshore beveiliging en havenbeveiliging. De diensten zijn onder andere: beveiligingsadvies, bewapende beveiliging, escorte schepen, anti-piraterij training en technische beveiligingsproducten.

De vier onderdelen van de Maritime Security Operative opleiding

  • Verplichte opleidingen voor zeevarenden
  • Theoretische kennis om te werken als ‘Ship Security Officer of MSO’
  • Realistische en praktische ‘field training excersises’
  • Intensieve vuurwapen training en tactische training

De MSO Opleiding zal gegeven worden op twee locaties in Polen. Als de opleiding behaald is, zal de cursist bijna in het bezit zijn van alle certificaten en documenten in lijn met de ISO 28007 norm, die benodigd zijn om te werken bij Private Maritime Security Companies (PMSC’s). De opleiding die sinds 2016 ook verplicht is voor maritieme beveiligers is de FREC level 3 of de TCCC. Zowel de Maritime Security Operative als de FREC level 3 of TCCC zijn als combinatie te boeken en zijn vaak achter elkaar te volgen.