Tactische training voor acteurs

Tactische training voor acteurs en actrices is sinds een paar jaar goed aan het ontwikkelen. Zo hebben onder andere Keanu Reeves voor “John Wick“, Mark Walberg voor “Lone Survivor” en Tom Cruise voor zijn rol in “Collateralmaandenlangeintense tactische training gevolgd voor hun rol. Ook in Amerikaanse TV series als Homeland en Hawaii Five-0 zie je dat er veel aandacht is geschonken aan het tactische gedeelte. De acteurs maar ook actrices hebben hiervoor weken maar soms ook maanden van hun vrije tijd opgeofferd. Gelukkig is het niet voor niks geweest, want alle bovenstaande films en series zijn allen een succes.

Tactische training voor acteurs was echt nodig

De dagen van schieten tijdens een zijwaartse sprong en oneindig schieten zonder te herladen zijn echt voorbij. Door het internet en games zijn veel mensen beter op de hoogte van de TTP’s (Tactics, Techniques & Procedures) van politie en defensie. Daarom wordt er van regisseurs en van acteurs verwacht dat ze de lat hoog leggen. In Nederlandse TV-series en films zie je zo nu en dan nog wel aardige scènes, maar dit geldt zeker niet voor het merendeel.

“Films en TV series komen dicht bij de realiteit als acteurs de stress en training ervaren die hun personages ook hebben ervaren”

Om als regisseur er zeker van te zijn dat het project qua realiteit een succes wordt, zijn er 2 opties:

  1. Je kunt ervaren en professionele acteurs inhuren die zelf training hebben gehad
  2. Je kunt de hele crew laten bijstaan en trainen door een ervaren consultant

Global Security Training kan tactische training voor acteurs organiseren in Nederland en in het buitenland. Deze training kan met airsoft en-of met echte munitie gedaan worden. Ook kan Global Security Training tactical consultants leveren met ervaring bij zowel politie als defensie (film of serie afhankelijk). Deze vriendelijke consultants kunnen op de set assisteren tijdens opnames en aanwijzingen geven om de realiteit zoveel mogelijk te waarborgen. Contact ons vandaag nog om de opties te bespreken.

Professionalism is knowing how to do it, when to do it and doing it right!

Scroll omhoog